Skal, galon eller både och?

Skal, galon eller både och?

Nu till hösten är det dags för många att köpa nya regn- och skalkläder, men vad ska man välja? Vi guidar dig bland vattenpelare och funktionalitet. 

Fördelen med regnställ i galon (eller polyuretan som det också heter) som yttersta lager, är att smuts och sand kan sköljas eller torkas av plagget utan att behöva tvätta det. Nackdelen är att det inte andas speciellt bra. Regnställ i galon är praktiskt för mindre barn som sitter, kryper och krälar i parken men när de blir äldre, och speciellt om de är mycket aktiva, är skalplagg att föredra på grund av den bättre andningsförmågan. Populära varumärken för regnkläder är Didriksons, Kuling och Tretorn. Ofta har varumärkena varianter som är fleecefodrade och ofodrade. Tips för att slippa köpa fler - välj de ofodrade alternativen och använd ett fleece- eller ullställ under för de svalare dagarna. Regnställ i galon har ofta vattenpelare på 8000 mm vilket innebär att de håller tätt en längre tid i måttligt regn och en kortare tid i kraftigt regn. 

Fördelen med skalkläder är att de är smidiga och enkla att röra sig i samt att de andas mycket bra och därför lämpar sig för lager på lagerprincipen. Nackdelen är att de måste tvättas i maskin för att få rena efter att de smutsats ner. Populära varumärken för skalkläder är Polarn O. Pyret och Kuling. Skalkläder används flitigt i alla typer av väderlekar under vår och höst och är ett måste i ditt barns garderob. Skalkläder har ofta vattenpelare på 12-15000 mm vilket innebär att de håller tätt en längre tid i kraftigt regn. De andas 7-8000 g/m2/24h vilket gör att fukt tar sig ut och risken att bli svettig och kall minskar. Skalkläder är i regel relativt dyra men givet dess funktion och breda användningsområde en värd investering, handla begagnat för att komma ner i pris.

Skalkläder används året om och i olika väderlekar och är därför ett måste i ditt barns garderob. Regnkläder i galon kan vara bra som komplement för sandlådeåldern men är enligt oss inte ett måste på samma sätt.

I vårt sortiment av regn och skal-kläder hittar du allt för att vara kittad för höstens busväder. In och fynda här!

återbruk barnkläder begagnat höst regnkläder skalkläder

Nyare inlägg →

Lämna en kommentar

Artiklar från As New

RSS

Taggar

Bra-att-ha-saker till första tiden med bebis
åkpåsar as new återbruk baby bebis begagnat cirkulärt

Bra-att-ha-saker till första tiden med bebis

För inte så länge sedan tipsade vi om kläder som kan vara bra att införskaffa till bebisens ankomst (du hittar den artikeln här), men visst är...

Läs mer
Artikel om vilka kläder som behövs till bebis första år i livet.
as new asnew.se återbruk barnkläder bebis begagnat cirkulärt

Bebisens första kläder - tips och checklista

Under graviditeten, inte minst när BF närmar sig, funderas det ofta över vilka kläder bebis kommer att behöva i sin garderob. Hur många bodies bör...

Läs mer