Vilken åkpåse ska du välja?

Vilken åkpåse ska du välja?

Det finns en uppsjö av olika varumärken, varianter och modeller av åkpåsar vilket kan göra det svårt att välja. För att hitta den varianten som passar er bäst är den viktigaste frågan att besvara hur ni avser att använda åkpåsen. Hur ni kommer att använda den beror på era levnadsvanor till exempel om ni i regel går, åker kollektivt eller tar bilen när ni ska någonstans.

Om ni främst promenerar bör åkpåsen anpassas för att passa vagnen perfekt. För att hitta en åkpåse som passar din vagn, bör du ha i åtanke om ni har en vagn med ergonomisk sittdel (hela stolen fälls till liggande, t.ex. Bugaboo-vagnarna) eller vanlig sittdel (endast ryggstödet fälls, t.ex. Britax). I en ergonomisk sittdel kan du med fördel ha en åkpåse som är anpassad till just ergonomiska vagnar och är formad som ett L, exempelvis de från Bugaboo. I en vanlig sittdel passar de flesta universella åkpåsarna. Värt att dubbelkolla är att vagnens sele passar med åkpåsen. Detta är dock oftast inte ett problem då de flesta vagnar och åkpåsar har 5-punktsbälten. Även ergonomiska sittdelar kan funka med universella åkpåsar, den enda risken är att det blir lite bylsigt eftersom sittdelen är skålformad och åkpåsen rak.

Åker du mycket kollektivt eller är mycket inne i butiker och växlar mellan varmt och kallt bör du, utöver att åkpåsen passar din vagn, även se till att den smidigt går att öppna upp eller finns uttagbart foder så att du kan se till att ditt barn inte blir för varmt. Åker du däremot mycket bil och har ett barn som fortfarande använder babyskydd kan det vara smidigt att välja en mindre åkpåse som passar ditt babyskydd och dessutom kan användas i vagnen första tiden.

Ett annat perspektiv som är värt att överväga är om du avser att ha barnet fullt påklätt i vinteroverall på väg till parken i åkpåsen, eller endast kommer använda åkpåsen för sovstunden i vagnen utan ytterkläder. Om du vill använda den till parken kan det vara värt att köpa en med smutståligt tyg nertill för att skydda det mysiga innertyget från smuts från skorna och dessutom köpa en som kan öppnas upp när ytterkläderna är på så att det inte blir för varmt.

Det finns åkpåsar både för mildare och svalare väder. En idé kan vara att ha en vadderad i polyester eller dun för vintern, sen höst och tidig vår då det är max några plusgrader, och en för resten av året som är av fleece eller bomull. Varför endast begränsa vagnmyset till vintern?

Spana gärna in våra åkpåsar här

åkpåsar as new asnew.se barnkläder begagnat cirkulärt

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Lämna en kommentar

Artiklar från As New

RSS

Taggar

Bra-att-ha-saker till första tiden med bebis
åkpåsar as new återbruk baby bebis begagnat cirkulärt

Bra-att-ha-saker till första tiden med bebis

För inte så länge sedan tipsade vi om kläder som kan vara bra att införskaffa till bebisens ankomst (du hittar den artikeln här), men visst är...

Läs mer
Artikel om vilka kläder som behövs till bebis första år i livet.
as new asnew.se återbruk barnkläder bebis begagnat cirkulärt

Bebisens första kläder - tips och checklista

Under graviditeten, inte minst när BF närmar sig, funderas det ofta över vilka kläder bebis kommer att behöva i sin garderob. Hur många bodies bör...

Läs mer