Välj rätt jacka i vinterkylan

Välj rätt jacka i vinterkylan

Nytt år, men vinterkylan hänger kvar. Om du behöver investera i en ny vinterjacka till ditt barn innan säsongen är över, men inte riktigt vet vart du ska börja, kan denna artikel vara lite hjälp på traven.

Vad som är rätt vinterjacka till just ditt barn beror på flera faktorer. Att välja rätt material på jackan är en viktig punkt. För att barnet varken ska frysa eller svettas, bör du leta efter ytterplagg som andas. Det är lätt att tro att den mest vadderade jackan automatiskt är det varmaste alternativet, men om den saknar god andningsförmåga kan ditt barn börja svettas, vilket istället kan leda till nedkylning. Det finns många bra alternativ på marknaden när det kommer till plagg som andas väl, varav Polarn O. Pyret är ett populärt varumärke som erbjuder flera modeller. 

 

Kläder för alla vinterväder

Förutom andningsförmågan är det också bra att titta på jackans resistens mot vind och vatten. Under vinterhalvåret kommer ditt barn troligtvis vara ute i både regn, snö och vind - väderförhållanden som kan bli väldigt kalla om barnets jacka inte är rustad för det. 

Fundera även över ditt barns aktivitetsnivå. Kommer barnet röra på sig mycket i jackan, eller vara mer stillasittande? Om barnet är aktivt kan det vara en god idé att välja en något tunnare jacka och vice versa. Till ett aktivt barn kan det dessutom vara en bra idé att välja en jacka som känns smidig, så att barnet enkelt kan röra sig fritt och inte känna sig begränsad av plagget. 

 

Ett plagg för flera säsonger

För att ditt barn ska känna sig bekväm i lite större plagg som vinterjackan ofta är, så är det viktigt att storleken passar från början. Försök att inte tänka att barnet kan växa i plagget. Tänk istället cirkulärt - lite rejälare vinterjackor håller oftast fler säsonger och lämpar sig därför strålande att både köpa och sälja begagnat när barnet vuxit ur dem.

Behöver du investera i ytterplagg till ditt barn? Kolla in vårt sortiment av begagnade ytterplagg i mycket gott skick här. 

 

 

as new asnew.se barnkläder begagnat cirkulärt vinterkläder

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Lämna en kommentar

Artiklar från As New

RSS

Taggar

Artikel om vilka kläder som behövs till bebis första år i livet.
as new asnew.se återbruk barnkläder bebis begagnat cirkulärt

Bebisens första kläder - tips och checklista

Under graviditeten, inte minst när BF närmar sig, funderas det ofta över vilka kläder bebis kommer att behöva i sin garderob. Hur många bodies bör...

Läs mer
Vilken åkpåse ska du välja?
åkpåsar as new asnew.se barnkläder begagnat cirkulärt

Vilken åkpåse ska du välja?

Det finns en uppsjö av olika varumärken, varianter och modeller av åkpåsar vilket kan göra det svårt att välja. För att hitta den varianten som...

Läs mer